Usein kysytyt kysymykset

Kätevä ja ilmainen vuokravakuuspalvelu välittäjän käyttöön. Vuokravakuuspalvelu tarjoaa välittäjälle helppokäyttöiset toiminnot takuuvuokrien hallintaan ja muihin vuokra-asuntojen vuokraamiseen liittyvien asioiden hoitamiseen. Palveluamme käyttävien vuokralaisten luottotiedot on valmiiksi tarkistettu ja takaamme nopean ja luotettavan takaisinmaksatuksen mahdollisissa ongelmatilanteissa. Vuokravakuuspalvelumme on maksuton ja riskitön vaihtoehto välittäjälle.

nuoli alas
Mikä on vakuus.fi palvelu?

Vakuus.fi on palvelu, jonka kautta vuokralainen voi hakea vuokra-asuntoon tarvittavaa takuuvuokrarahoitusta. Rahoituksen hakeminen on helppoa ja nopeaa. Rahoituksen hakeminen ja Vakuus.fi-käyttäjätilin avaaminen on ilmaista. Rahoituspäätöksen saa heti käyttäjätilin avaamisen yhteydessä.

nuoli alas
Kenelle palvelu on tarkoitettu?

Palvelu on tarkoitettu suomalaisille 18 vuotta täyttäneille henkilöille, jotka haluavat helposti, nopeasti ja edullisesti saada takuuvuokrarahoituksen. Takuuvuokrarahoitus on käytettävissä ainoastaan takuuvuokraa varten. Suomen Vakuusrahoitus ei myönnä toistaiseksi vuokravakuuksia yrityksille liiketiloihin, toimistoihin ja varastoihin. Henkilöiden asuinkäyttöön työsuhdeasuntoihin myönnämme edelleen vakuuksia myös yrityksille. Vuokranantajalle Vakuus.fi tarjoaa helpon ja turvallisen palvelun takuuvuokrien hallinnointiin.

nuoli alas
Mitä tarkoittaa takuuvuokra?

Takuuvuokra on vuokra-asunnon vuokraajan vuokralaiselta vaatima tae. Takuuvuokra on tavallisesti 2-3 kuukauden vuokran summa, ja se maksetaan vuokrasuhteen alkaessa. Takuuvuokra palautuu vuokralaiselle vuokralaissuhteen päätyttyä. Mikäli vuokra-asuntoon on kohdistunut normaalista poikkeavia rasitteita tai asuntoa ei muuton jälkeen ole siivottu luovutuskuntoon, voi vuokranantaja käyttää takuuvuokran vuokra-asunnon korjaus- tai siivouskulujen kattamiseen.

nuoli alas
Kuka voi hakea takuuvuokra-rahoitusta?

Takuuvuokrarahoitusta voivat hakea kaikki 18 vuotta täyttäneet henkilöt. Rahoituspäätös voi olla joko myönteinen, henkilötakaajaa tarvitseva tai kielteinen. 18-25 -vuotiaat tarvitsevat rahoituspäätökselleen henkilötakaajan. Rahoituspäätöstä ei myönnetä hakijalle, jonka luottotiedoissa on maksuhäiriömerkintöjä.

nuoli alas
Miten haen takuuvuokra-rahoitusta?

Avaa käyttäjätili palveluumme ja tee sähköinen rahoitushakemus. Palveluun rekisteröityminen eli käyttäjätilin avaaminen on maksutonta, eikä sido tai velvoita asiakastamme mihinkään. Saat rahoituspäätöksen heti.

nuoli alas
Vuokranantaja tai vuokravälittäjä ei tunne palvelua, miten toimin?

Pyydä vuokranantajaa tai vuokravälittäjää tutustumaan palveluun Vakuus.fi-sivulla tai ottamaan yhteyttä asiakaspalveluumme, (info@vakuus.fi). Palvelun käyttö on heille maksutonta.

nuoli alas
Kenen tilille raha tulee?

Palveluun luodaan erilliset Vakuus.fi-käyttäjätilit vuokralaiselle ja vuokranantajalle. Takuuvuokra siirretään takauksen muodossa vuokranantajan Vakuus.fi-käyttäjätilille. Vuokrasuhteen päättyessä takuuvuokra palautuu vuokralaisen käyttäjätilille. Mikäli vuokralainen rikkoo vuokrasopimuksen velvoitteita, korvataan vahingot suoraan vuokranantajan pankkitilille. Missään muussa tapauksessa takuuvuokrarahoitusta ei siirretä kenenkään osapuolen omalle pankkitilille.

nuoli alas
Ovatko henkilötietoni ja pankkitunnukseni turvassa?

Vakuus.fi-palvelussa käytettyjä henkilötietoja ei luovuteta millekään ulkopuoliselle taholle. Ne näkyvät vain vuokrausketjussa toimiville henkilöille (vuokranvälittäjä/vuokranantaja). Vuokralainen allekirjoittaa sähköisesti omilla pankkitunnuksillaan tarvittavat sopimukset. Niitä ei tallenneta missään vaiheessa palveluun. Sähköisessä allekirjoittamisessa käytetään suomalaisten pankkien TUPAS-tunnistautumista.

nuoli alas
Kuinka suuren vakuussumman voin hakea?

Vakuus.fi-palvelun maksimivakuussumma on 3500 euroa. Jos takuuvuokran summa on suurempi, tulee asiasta neuvotella asiakaspalvelumme kanssa. Vakuussumma on kuitenkin aina vain tarvittavan takuuvuokran suuruinen.

nuoli alas
Milloin minun kannattaa hakea takuuvuokra-rahoitusta?

Takuuvuokrarahoitusta voi hakea milloin tahansa: ennakkoon tai vasta kun sopiva vuokra-asunto on löytynyt.

nuoli alas
Takuuvuokra-päätökseni tarvitsee takaajaa, miten toimin?

Mikäli takuuvuokrarahoituksen hakija tarvitsee vakuutensa käyttöönottamiseksi henkilötakaajan, tulee hakijan lisätä henkilötakaajan tiedot Vakuus.fi-palveluun. Kun rahoituksen hakija on lisännyt henkilötakaajan yhteystiedot, lähetetään takaajalle sähköpostilla tunnukset, joiden avulla hän voi käydä vahvistamassa takaajana toimimisensa. Tarvittaessa lisätietoja henkilötakaajasta ja hänen lisäämisestään rahoituksen takaajaksi saat asiakaspalvelustamme tai omilta hallintasivuiltasi.

nuoli alas
Paljonko tilin avaus maksaa?

Vakuus.fi-käyttäjätilin avaaminen on täysin ilmaista.

nuoli alas
Mitä palvelun käyttäminen kokonaisuudessaan maksaa vuokralaiselle?

Takuuvuokrarahoituspäätöksen hakeminen Vakuus.fi-palvelusta on ilmaista. Jos takuuvuokrarahoitus otetaan käyttöön ja se siirretään takuuvuokran vakuudeksi, maksaa vuokralainen takuuvuokran summasta vain koron (9,5 % + 3 kk Euribor) ja tilinhoitomaksun 5,90 €/kk. Hinnastoon voi tutustua tarkemmin tästä linkistä. Voit myös halutessasi lyhentää myönnetyn luoton kokonaissummaa haluamissasi erissä, ja pienentää näin vuokravakuuden koron lyhennyseriä. Tutustu rahoituslaskuriimme ja laske oma rahoitustarpeesi.

nuoli alas
Paljonko palvelu maksaa vuokranantajalle?

Vakuus.fi-palvelu on vuokranantajalle ilmainen. Vuokranantajan kannattaa avata Vakuus.fi-käyttäjätili ja tutustua palveluun tarkemmin. Voit myös soittaa asiakaspalveluumme, kerromme palvelusta ja sen mahdollisuuksista mielellämme lisää.

nuoli alas
Voinko maksaa takuuvuokra-summasta vain korkoa koko vuokralla asumisen ajan?

Kyllä, takuuvuokrasummasta voi maksaa ainoastaan sen korot. Vuokralainen voi halutessaan lyhentää myönnetyn luoton kokonaissummaa asiakasvaratilille, ja pienentää näin vuokravakuuden koron lyhennyseriä. Korkosumma muodostuu käytetystä rahoituksen summasta.

nuoli alas
Maksuvaikeuksia, miten toimin?

Mikäli takuuvuokrarahoituksen käyttäjällä on maksuvaikeuksia, tulee hänen ottaa viipymättä yhteyttä Vakuus.fi-asiakaspalveluun. Olemme joustavia, ja voimme ongelmatilanteissa neuvotella rahoituksen käyttäjän kanssa sopimuksen yksityiskohdista.

nuoli alas
Olen avannut käyttäjätilin ja saanut myönteisten takuuvuokra-rahoituspäätöksen, mitä seuraavaksi?

Kun käyttäjätili on avattu, voit keskittyä asunnon etsimiseen. Kun sopiva vuokra-asunto löytyy, voi myönnetyn vakuuspäätöksen esittää vuokranantajalle tai vuokranvälittäjälle ja kertoa, että haluat käyttää takuuvuokrana Vakuus.fi-palvelun tarjoamaa vuokravakuutta. Tämän jälkeen vuokranantaja tai vuokranvälittäjä avaa Vakuus.fi-tilin, johon vuokralainen siirtää takuuvuokran summan. Takuuvuokrarahoituksen hakija vahvistaa kaikki toimenpiteet omilla verkkopankkitunnuksillaan, joten myönnettyä vakuutta voi käyttää vain hakijan hyväksymiin kohteisiin. Vakuus.fi-palvelu astuu voimaan vuokralaisen allekirjoitettua sopimuksen, eli vahvistettuaan rahoituksen käytön pankkitunnuksillaan.

nuoli alas
Olen saanut vuokravakuus-rahoituspäätöksen, mutta en tarvitsekaan palvelua. Kuinka toimin?

Vakuus.fi-palveluun voi avata käyttäjätilin veloituksetta. Mikäli rahoitusta ei tarvitakaan, ei tehty käyttäjätilin avaus ja myönteinen rahoituspäätös vielä sido tai velvoita asiakastamme mihinkään. Mitään toimenpiteitä ei tarvitse erikseen tehdä. Haettu vuokravakuusrahoitus on voimassa kolme (3) kuukautta ja raukeaa sen jälkeen automaattisesti.

nuoli alas
Kuinka takuuvuokra-rahoituksen yhteydessä haettu summaa voi muuttaa?

Kun Vakuus.fi-tili avataan, saa hakija automaattisesti 3500 euron takuuvuokrarahoituspäätöksen. Kun oikea asunto löytyy, vuokralainen käyttää saadusta rahoituksesta vain vuokravakuuteen tarvitsemansa osan. Jos takuuvuokra on yli 3500 euroa, tulee takuuvuokrarahoituksen hakijan olla yhteydessä Vakuus.fi-asiakaspalveluun, ja sopia suurempien takuuvuokrien rahoituksesta erikseen.

nuoli alas
Milloin allekirjoitan sopimuksen?

Sopimuksen allekirjoittaminen tapahtuu, kun sopiva vuokra-asunto on löytynyt ja vuokralainen käyttää takuuvuokrarahoitusta takuuvuokran maksamiseen vuokranantajalle vuokranantajan Vakuus.fi-käyttäjätilille. Tämän siirron yhteydessä tapahtuu allekirjoitus. Sopimuksen allekirjoittaminen tehdään vuokralaisen oman Vakuus.fi-käyttäjätilin hallintasivun kautta omien pankkitunnusten avulla.

nuoli alas
Onnistuuko vakuuden vaihto vuokrakohteesta toiseen?

Vakuus.fi-takuuvuokrarahoituksen käyttäjä voi käyttää saamaansa 3500 euron vakuuspäätöstä samanaikaisesti kahden eri asunnon takuuvuokraan. Jos esimerkiksi nykyisessä asunnossa on käytössä 1500 euron vakuussumma, on vakuusrahoitusta jäljellä 3000 euroa uuden tai toisen asunnon takuuvuokravakuudeksi.

nuoli alas
Miten takuuvuokrarahoitus maksetaan pois?

Vuokralaisen Vakuus.fi-palvelun oman käyttäjätilin hallintasivuilla on luoton lyhennyksiä varten tilinumero ja viitenumero. Takuuvuokrarahoituksesta voi maksaa vain korot, tai lyhentää vakuuden koko summaa haluamissaan erissä. Takuuvuokravakuuden voi halutessaan maksaa myös kerralla pois asiakasvaratilille.

nuoli alas
Voinko maksaa koko takuuvuokra-vakuuden pois kesken sopimuksen?

Kyllä. Mikäli koko takuuvuokrarahoituksen vakuussumma maksetaan sopimuskauden aikana pois, ei Vakuus.fi-palvelusta synny sen jälkeen kustannuksia.

nuoli alas
Voiko takuuvuokra-sopimuksen katkaista vaikka vuokrasuhde jatkuisikin?

Sopimuksen voi katkaista vaikka vuokrasuhde vielä jatkuisi. Tuolloin vuokranantajan kanssa tulee sopia erikseen korvaavasta takuuvuokrasta. Lisätietoja saa Vakuus.fi-asiakaspalvelusta, info@vakuus.fi.

nuoli alas
Vuokrasuhde on päättymässä, miten toimin?

Kun vuokrasuhde on päättymässä tai päättynyt, ilmoita asiasta asiakaspalveluumme joko puhelimitse tai sähköpostitse. Odotamme, että vuokranantaja vahvistaa vuokrasuhteen päättymisen ja palauttaa takuuvuokran. Mikäli vuokralainen on huolehtinut vuokrasopimuksen mukaisista velvoitteista sovitulla tavalla, päättyy hänen maksuvelvollisuutensa Vakuus.fi-palveluun.

nuoli alas
Jos vuokralainen ei ole huolehtinut vuokranmaksusta tai on rikkonut asunnon, miten vuokranantaja saa korvauksen?

Vuokranantajan tulee ottaa viipymättä yhteyttä asiakaspalveluumme joko soittamalla tai Vakuus.fi-käyttäjätilin tai sähköpostin kautta. Maksamme korvauksen sopimuksemme mukaisesti 28 päivän kuluessa saamastamme ilmoituksesta.