Loppusiivous

Vuokrasuhteen päätyttyä on tärkeää huolehtia asunnon asianmukaisesta siivoamisesta ja jättää se samaan kuntoon kuin se oli vuokrasuhteen alkaessa tai kuten vuokrasopimuksessa on sovittu. Asunnosta tulee poistaa kaikki tavarat ja huolehtia sen siivoamisesta perusteellisesti. Kaappien, lattioiden ja pintojen tulee olla puhdistettuja ja roskat tulee viedä pois. Ikkunoiden ja katon pesu ei yleensä kuulu loppusiivoukseen, mutta tämänkin voi sopia vuokrasuhteen alussa.

Jos et pysty tai halua itse siivota asuntoasi muuttaessasi, voit tilata muuttosiivouksen siivouspalvelulta. On suositeltavaa valita siivousfirma itse, sillä jos jätät sen asunnon omistajan vastuulle, hän saattaa tilata kalleimman mahdollisen siivousfirman.

Opiskelijoiden tulisi tietää, että soluasunnosta muutettaessa yhteiset tilat ovat yleensä myös siivousvelvollisuuden piirissä. Lisäksi olisi suositeltavaa sopia tarkastuksesta asunnon omistajan kanssa ennen avainten luovutusta, olit sitten siivonnut asunnon itse tai käyttänyt siivouspalvelua. Tämä auttaa välttämään myöhempiä epäselvyyksiä siitä, oliko asunto siisti vai ei.